[www.nikospokemonsite.nl] Pokémon Box Terug naar de hoofdpagina
Terug naar Nieuwe Spellen IndexPOKÉMON BOX
Tekst: CubeZone
Met dank aan Rowan
De eerste Pokémon Game die we op de GameCube kunnen verwachten, heet Pokémon Box.
Nou ja, Game... Een op zichzelf staande Game is het in ieder geval niet te noemen, omdat je er in ieder geval Pokémon Ruby of Pokémon Sapphire voor de GameBoy Advance (SP) bij nodig hebt.

Pokémon Box is het best te omschrijven als een Pokémon-manager. Hoe werkt het?
Pokémon die je op de GameBoy Advance (SP) hebt gevangen, kun je met behulp van een GameBoy Advance-GameCube linksnoer overzetten naar je GameCube console.
Vervolgens kun je de eigenschappen van deze Pokémon naar hartelust bekijken en vergelijken. Hoeveel HP heeft bijvoorbeeld die Onyx die je zojuist had gevangen?
En is jouw team wel op alle soorten aanvallen voorbereid? Dit kun je natuurlijk allemaal wel op je GameBoy bekijken, maar de GameCube biedt een veel overzichtelijker systeem aan.
Er wordt bij de Game een gratis Memorycard geleverd, want Nintendo spreekt in alle berichten erover dat je op een "speciale Memory Card" maar liefst 1500 Pokémon op kunt slaan! Ter vergelijking: op de Game Cartridges van Pokémon Ruby en Sapphire passen er maar 500. Reuze handig dus als je wat Pokémon "over" hebt!

Een andere optie die Pokémon Box biedt is het spelen van de GBA-games op je GameCube. Pokémon Ruby en Sapphire kun je op die manier op je televisiescherm spelen. In feite werkt dit dus hetzelfde als de GameBoy Player (Gameboy Games op je Cube spelen). Het enige verschil tussen deze functie van Pokémon Box en de GameBoy Player is dat Pokémon Box je alleen de twee Pokégames laat spelen en geen andere Gameboy-games.

Pokémon Box ziet eruit als een add-on die voor de fervente Pokémon-gamers waarschijnlijk onmisbaar wordt. De prijs van Pokémon Box is in ieder geval niet erg hoog: wij verwachten een prijs van maximaal 30 euro voor de disc. Je krijgt voor dat bedrag óók een gratis Memory Card erbij krijgt om Pokémon Box op te slaan.

Release datum Europa: is al uit.