[www.nikospokemonsite.nl] Pokémon Channel Terug naar de hoofdpagina
Terug naar Nieuwe Spellen IndexPOKÉMON CHANNEL
Tekst: CubeZone
Met dank aan Rowan
Pokémon Channel is zonder enige twijfel de meest vreemde game uit het rijtje. Deze game lijkt sterk op "Hey You, Pikachu!", een game die nooit in Europa is uitgekomen omdat het gebruik maakte van spraakherkenning. Die spraakherkenning is in Pokémon Channel geschrapt, maar de gele Pikachu blijft wel prominent aanwezig in de game.

Samen met Pikachu ga je in Pokémon Channel op zoek naar kwijtgeraakte filmfragmenten. Het Pokémon televisiestation is namelijk fragmenten van Pokémonshows kwijtgeraakt en de speler mag deze, met hulp van Pikachu, gaan zoeken.
Heb je eenmaal alle fragmenten van één filmpje gevonden, dan kun je dit filmpje bekijken. Naast nieuwe cartoons zit ook het bekende filmpje "Pichu Bros"in de game.
Nintendo belooft dat de filmpjes van een hoge kwaliteit zullen zijn, DivX kwaliteit om precies te zijn.

Met Pikachu loop je door allerlei verschillende omgevingen heen op zoek naar de filmfragmenten. Ter afwisseling kun je allerlei andere dingen doen in de Pokémonwereld. Spelletjes spelen met Pikachu, de omgevingen bewonderen en zelfs een versie van Pokémon Mini spelen zal mogelijk zijn in Pokémon Channel.

Het is nog maar de vraag of Pokémon Channel goed gaat worden. De allerkleinsten zullen zich wel met Pikachu en zijn wereld kunnen vermaken, maar de oudere gamer zal waarschijnlijk te veeleisend zijn voor dit kinderlijk ogende spelletje. Maar... met Nintendo's games weet je het maar nooit!

Release datum Europa: is al uit.