[www.nikospokemonsite.nl] Colosseum Terug naar de hoofdpagina
Terug naar Nieuwe Spellen IndexPOKÉMON COLOSSEUM
Tekst: CubeZone
Met dank aan Rowan
De in onze ogen meest interessante titel uit het aankomende Pokémon assortiment voor de GameCube, heet Pokémon Colosseum. Simpel gezegd is Pokémon Colosseum een verbeterde versie van Pokémon Stadium 1 en 2 (Nintendo 64).
De game laat je in driedimensionale omgevingen gevechten tussen Pokémon meemaken. Alle omgevingen zijn driedimensionaal, de Pokémon zijn driedimensionaal en (nieuw in dit deel) de Pokémon trainers zijn ook in drie dimensies weergegeven. Zij zullen nu achter de Pokémon staan en het gevecht zichtbaar volgen. Alle aanvallen die de Pokémon uitvoeren worden mooi in beeld gebracht, waardoor de Pokémongevechten er in ieder geval heftiger uit zullen zien dan op de GameBoy.

De Pokémon waarmee in Pokémon Colosseum gevochten wordt kunnen gehuurd worden of vanaf de GameBoy Advance naar de GameCube overgezet worden.
Om met de eerste mogelijkheid te beginnen: alle Pokémon kunnen in Pokémon Colosseum 'gehuurd' worden voor een gevecht. Deze Pokémon zijn op alle vlakken minder sterk dan zelf getrainde Pokémon, en hebben aanvallen die jij misschien niet bij die Pokémon vindt passen. Daar is bij deze Pokémon niets aan te doen: je kunt deze Pokémon niet trainen.
De tweede mogelijkheid: als je een GameBoy Advance-GameCube kabel, GameBoy Advance (SP) en Pokémon Ruby of Sapphire aanschaft, kun je je zelfgetrainde Pokémon naar Pokémon Colosseum overhevelen. Op die manier kun je het met je eigen getrainde Pokémon opnemen tegen andere Pokémon in de 3D-arena's.
Waarschijnlijk kun je de Pokémon en items die je op de GameBoy Advance Game hebt staan ook weer permanent plaatsen in Pokémon Colosseum. Op die manier kun je beter omgaan met het ruimtegebrek dat je in de GameBoy Advance Games zou kunnen hebben.

Nieuw in Pokémon Ruby & Sapphire en dus ook nieuw in Pokémon Colosseum: 2 tegen 2 gevechten. Dit nieuwe soort gevecht, waarin 2 Pokémon van de ene trainer het opnemen tegen 2 Pokémon van de andere trainer, wordt geďntroduceerd in Pokémon Ruby & Sapphire.
In Pokémon Colosseum zul je ook deze 2 tegen 2 gevechten kunnen laten plaatsvinden. Recente geruchten beweren ook dat er een zogenaamde Scenario Mode in Pokémon Colosseum zal zitten. Deze mode zou in zekere zin lijken op de GameBoy Pokémongames, maar is nog door geen enkele officiële bron bevestigd.

Pokémon Colosseum ziet er aardig uit en zal voor bezitters van Pokémon Ruby en/of Sapphire een enorm leuke toevoeging zijn. Wij hopen er stilletjes op dat de geruchtmakende Scenario Mode inderdaad in de game zit, omdat dit de game zeker goed zou doen.Release datum Europa: is al uit.