[www.nikospokemonsite.nl] Pokémon Masters Arena Terug naar de hoofdpagina
Terug naar Nieuwe Spellen IndexPOKÉMON MASTERS ARENA
Pokémon Masters Arena is een in februari 2004 uitgekomen spel voor de pc. Het bestaat uit 8 verschillende spellen waarin je je kennis van Pokémon kunt testen. Als je het heel goed doet kun je 8 posters verdienen en uitprinten. Elk spel heeft 1 poster. Het spel is al uit en je kunt het onder andere bestellen bij bol.com.


Poké Ball Mystery Challenge

Geef met de letters uit het alfabet het antwoord op de Mystery vraag. Bij een goed antwoord komt een letter in de antwoordbalk te staan. Bij een fout antwoord gaat er een stukje van de Pokémon af. Is je Pokémon helemaal verdwenen dan moet je opnieuw beginnen. Heb je alle antwoorden goed gedurende 5 levels, dan krijg je een stukje van de Pokémon Masters Poster.

Match a Pokémon Team

Help Ash 2 dezelfde Pokémon bij elkaar te zoeken. Een soort Memory dus. Maar pas op! Bij elke foute match verliest de Poké Ball Meter een aantal levels, is de Meter leeg dan moet je opnieuw beginnen. Win 5 levels en je krijgt een stukje van de Pokémon Masters Poster die bij dit spel hoort.

Spinda's Mahjong

Spinda heeft alle Mahjongblokjes door elkaar gegooid! Help Spinda om telkens 2 gelijken te vinden om zo de stapel weg te krijgen. Elke keer dat je een stapel hebt weggekregen, win je een level. Krijg je niet alle blokjes weg dan moet je opnieuw beginnen. Win 5 levels en je krijgt een stukje van de Pokémon Masters Poster die bij dit spel hoort.

Pikachu's Picture Puzzle

Maak met de puzzelstukjes een compleet plaatje. Maar doe het wel snel! Als je te langzaam bent dan ontploft de puzzel en moet je opnieuw beginnen! Win 5 levels en je krijgt een stukje van de Pokémon Masters Poster die bij dit spel hoort.

Pokémon Trivia Challenge

Test je kennis van Pokémon en verdien punten door de "Triviant" vragen goed te beantwoorden. Klik daarvoor op de Pokémon met het goede antwoord. Probeer alle vragen in een level te beantwoorden. Bij een fout antwoord verliest de Poké Ball Meter een level. Is de Meter leeg dan moet je opnieuw beginnen. Win 5 levels en je krijgt een stukje van de Pokémon Masters Poster die bij dit spel hoort.

Wynaut's Water Shots

Probeer de Water Pokémon in de drijvende ringen te krijgen. Dit doe je door te mikken vanaf de staart van Wailord! Beweeg met de muis over het veld om Wailord's staart in positie te brengen: hoe lager de staart, hoe hoger de Pokémon wegvliegt. Bij elke goede landing, in een ring, verdwijnt die ring. Mis je teveel keer dan raakt de Poké Ball Meter leeg en moet je opnieuw beginnen. Alle ringen weg is een level gewonnen. Win 5 levels en je krijgt een stukje van de Pokémon Masters Poster die bij dit spel hoort.
Van de spellen Mudkip's Bingo en Treecko's Word Jumble zijn geen screenshots.

Mudkip's Bingo: voor elke goed beantwoorde vraag krijg je een rood bingomuntje, heb je het fout dan krijg je een blauw bingomuntje dat je bingospel kan blokkeren. Maak met de rode muntjes een verticale, horizontale of diagonale lijn. Bij 5 x BINGO! krijg je een stukje van de Pokémon Masters Poster.

Treecko's Word Jumble: Treecko heeft er een potje van gemaakt en wil het nu goedmaken. Help Treecko de letters weer goed te zetten om zo de afbeelding van een Pokémon te onthullen. Win 5 levels en je krijgt een stukje van de Pokémon Masters Poster die bij dit spel hoort.


Hoe krijg je de posters?

Elk spel heeft 1 poster die je kunt verdienen. Er zijn 8 spellen, dus ook 8 posters. Elke keer dat je 5 levels van 1 spel goed doet, krijg je een stukje van de poster die bij dat spel hoort. Om de gehele poster te krijgen van een spel, moet je de 5 gamelevels 6 keer winnen: 1 keer winnen is 1 stukje van de poster, 6 keer winnen dan heb je alle stukjes. Je kunt op de scorepagina zien hoeveel posterstukjes je al hebt verdiend. Je kunt daar ook de posters uitprinten!