[www.nikospokemonsite.nl] Diamond & Pearl van de 7e naar de 8e Gym Terug naar de hoofdpagina  |  Terug naar de D&P Index

DIAMOND & PEARL VAN DE 7E NAAR DE 8E GYM


Benodigdheden:
Fiets
Max Repel (handig als je niet al te veel wilt vechten)
HM02 Fly (maakt het iets makelijker en sneller)
HM03 Surf
HM05 Defog
HM08 Rock Climb


Items te behalen:
Dusk Stone
Max Revive
Escape Rope
Zinc
Elixer
TM 21 Frustration Ether
TM 36 Sludge Bomb
TM49 Snatch
TM80 Rock Slide
Master Ball
Revive
Protein
Max Revive
Galactic Key
Max Potion
Nugget


Na het verslaan van de 7e Gym sla je het spel op en ga je naar het Poké Center en eventueel nog naar de Poké Mart als je dingen moet restocken. Als je dat hebt gedaan ga je dezelfde weg uit als je bent binnengekomen. Loop door richting het westen maar ga niet te ver naar beneden. Je moet vanzelf 2 NPC zien van Team Galactica. Ga door het strookje van de schaduw.


Je ziet nu jouw rivaal en een Team Calactica Commander. Praat de gehele scene af en vlieg dan naar Veilstone. Ga rechts naar boven van het Poké Center en praat met de NPC die daar staat van Team Galactica. De NPC gaat weg. Ga nu met je gezicht staan waar de NPC heeft gestaan en druk A. Je krijgt dan een sleutel van het Team Galactica Warehouse . Ga nu naar het Warehouse van Team Galactica.


Praat tegen de deur en hij gaat open. Pak de Pokéball op en je hebt een Dusk Stone erbij. Ga nu bij de trap rechts van jou naar beneden. Loop helemaal rechtdoor tot je niet meer verder kan en vecht tegen de speler die daar staat te wachten op jou. Als je die hebt verslagen ga je om de hoek en loop je helemaal rechtdoor tot je een Galactica Trainer ziet. Als je een Zinc wilt hebben ga je de hoek om en let je op een zijstukje, ga daar in en je hebt een Zinc. Ga dan naar de Galactica Trainer om hem te verslaan. Ga dan vervolgens op de trap, je ziet dan een NPC staan en ga dan de volgende trap op. Versla de Galactica Trainer en ga op de rechter portal staan: je vindt dan een TM 49 Snatch. Ga weer terug naar de portal en ga dan op de linker staan. Ga dan door naar de andere portal en ga de trap op. Wacht nog even met de Galactica Trainer. Ga naar de portal aan de linkerkant, ga dan de trap op en versla de Galactica Professor trainer. Ga vervolgens de trap af en je vindt een TM 36 Sludge Bomb. Versla daarna de Galactica Trainer en pak de Pokéball: het is de Galactic Key.


Praat met de deur die linksboven is van jou en hij gaat open. Ga door de deur en ga naar beneden naar een twee-splitsing: rechts als je een TM 21 Frustration wil hebben. Links af de trap op als je geen TM 21 Frustration wil hebben.


Voor een TM 21 Frustration ga vervolgens rechtsaf de lange zigzag gang in. Ga nu 2x de trap op en daarna de linker portal in en dan de andere kant de portal in. Ga de trap op en versla nu de Galactica Trainer. En ga de trap op de 1e Galactica is een NPC dus kun je gewoon doorlopen. De 2e is wel een Galactica Trainer versla hem en ga dan naar beneden en dan rechtsaf. Let op de Galactica Trainer die hier raar loopt (is hij dronken???), versla hem en loop de gang verder af en praat vervolgens weer met de deur. Je vind hier dan een TM 21 Frustration. Ga dan de gehele weg weer terug naar de trap en ga naar beneden. Ga dan op de portal staan en ga de trap af. Ga links af om een trap af te dalen. Ga dan weer door de deur en sla dan links af om de trap op te gaan.


Ga naar buiten naar het Poké Center om daar je Pokémon te herstellen. Ga daarna linksaf en dan omhoog naar Galactica HQ. Praat tegen de deur en hij gaat open en ga vervolgens de trap op. Je ziet nu 2 Galactica Trainers. Je kan hier kiezen 1 voor 1 of 2 tegen 1. Loop vervolgens verder naar beneden en dan naar links tot je 2 portals ziet. Neem de onderste portal (want de bovenste loopt dood) je loopt dan door naar de andere portal je vind dan een Max Revive. Ga nu weer terug naar de vorige portal dan weer de vorige zodat je nu op 1 portal staat en boven jou (klein stukje hoger) een andere portal staat. Ga nu naar de kamer waar een Galactica Professor Trainer zit, je kan hem verslaan maar je kan hem ook zo laten als hij zit. Ga naar de portal in de kamer, je kan nu een quick nap nemen zodat je Pokémon weer helemaal beter zijn. Ga vervolgens de trap op en je ziet 2 Galactica Trainers. Je kan ze 1 voor 1 verslaan of in 1 gevecht. Loop de gang uit en je komt dan 3 portalen tegen (je ziet ze ongeveer zo in een zigzag lijn 3 2 1) de nummer 1 loopt dood, bij nummer twee krijg je een Elixer en bij 3 ga je de trap op. Praat tegen de deur en hij gaat open en praat dan tegen de Galactica Boss. Versla hem en je krijgt dan een Master Ball. Ga vervolgens naar rechts naar de gele portal, je komt dan in een ruimte waar 2 NPC lopen en draaien. Loop naar rechts en dan naar boven door een deur waar een G staat. Praat dan tegen Commander Mars en versla hem. Druk daarna op de knop waar de Commander heeft gestaan. Ga vervolgens weer door de deur en daarna weer door de portal. Loop nu naar benden en je ziet een groene portal ga er door heen en ga naar buiten.


Vlieg nu naar Oreburgh. En fiets naar Mt. Coronet, als je binnen bent in de grot zie je gelijk al water. Surf naar de overkant. Je kan de trap op om een Protein te krijgen. Loop verder naar rechts en gebruik Rock Climb. Ga de trap op en volg het pad. Onderweg zie je een trap, daar ligt een Max Potion en als je tegen de kleine rots praat vind je een Ether. Loop de weg verder af. Je hebt nu een keuze: voor een Escape Rope loop je naar onderen en voor de TM 80 Rock Slide ga je de trap op. Ga een stukje rechtdoor van de trap en ga een houten palen brug over en de trap af. Als je naar beneden loopt krijg je de TM80 Rock Slide. Loop naar boven de trap op. Nu zie je een andere Pokéball op de grond liggen: een Revive. Volg het pad verder richting het oosten (mensen die het oosten niet kunnen vinden: deze --> kant op) Ga de richels niet af want dan kan je de weg weer opnieuw doen. Ga het gat in en ga nu de trap op. Je kan nu naar boven maar als je een Max Revive wilt moet je weer richting het oosten (-->) lopen en dus de trap af. Loop naar beneden en in de steen die daar ligt zit de Max Revive. Ga terug en ga nu naar boven de trap op, daar zie je een Galactica Trainer staan. Versla hem en ga verder richting het westen (<--) en dan weer naar beneden. Ga door het gat naar beneden en je komt in het sneeuwgebied uit. Ga naar het oosten (-->) en dan naar boven met Rock Climb. Als je een Nugget wilt moet je nog een keer Rock Climb gebruiken en tegen een steen praten die in het gras staat. Ga terug naar waar je de eerste keer Rock Climb gebruikte en vervolg je weg richting het westen (<--). Ga het trappetje op en volg de bocht weer naar boven. Er zit een gat in de muur, ga er doorheen en loop rechtdoor en gebruik Rock Climb. Je ziet dan een Galactica Trainer deze kan je omzeilen als je wilt. Loop verder naar het oosten (-->) en je komt nog een Galactica Trainer tegen: versla deze. Ga het trappetje af en volg de weg richting het oosten (-->) en ga door het gat in de muur. Ga de grote trap af en ga naar boven. Er zijn twee mogelijkheden: met Rock Climb omhoog is een Rare Candy in een steen te vinden en naar het westen (<--) is de main route. Volg het westen tot je niet meer verder kan en zoek dan naar een gat (4 stappen van de trap af naar onderen), ga erin en volg de route tot een trap. Ga erop en je loopt dan naar onderen. Versla de 2 Galactica Trainers en ga dan de trap op. Vecht je weg omhoog en ga door het gat en versla de Galactica Trainers die op je staan te wachten. Sla het spel op. Versla de Commanders en de Boss van Galactica en vang daarna Palkia/Dialga met de Master Ball. Ga terug waar Palkia/Dialga heeft gestaan en ga daar achter kijken voor een Pokéball op de grond. Ga de grot in en gebruik de Escape Rope.


Je kan nu naar de 8e Gym maar je kan vanaf nu ook Azelf, Uxie en Mesprit vangen. Ik wens je veel plezier!


M.V.G. Bob Tump

Site © Nikos' Pokémon Site