[www.nikospokemonsite.nl] Feebas Terug naar de hoofdpagina
Terug naar Ruby/Sapphire IndexRUBY/SAPPHIRE: FEEBAS
Geschreven door Togetic (Sytze) om de misverstanden over Feebas uit de wereld te helpen. Dank je wel Togetic!
 van Feebas    >>>    naar Milotic 


Enorm veel vragen en onduidelijkheden omtrent Feebas: waar vind ik hem en hoe evolueer ik hem in Milotic?
Hier een poging om het wat duidelijker en (hopelijk) minder moeilijk te maken:

Wat heb je nodig om Feebas te kunnen vangen:
- Een Pokémon met Surf
- Een Fishing Rod

De Rods kun je hier vinden:
Old Rod: In Dewford Town vlakbij de steiger, waar je met het bootje aan land bent gekomen. Daar staat een visser waarvan je de Old Rod krijgt
Good Rod: Ga vanaf Mauville City naar het westen en surf over het water (route 118). Daar staat een visser waarvan je de Good Rod krijgt
Super Rod: In Mossdeep City, als bij de witte steen van de raketbasis bent volg je het pad naar boven en dan kom je een huisje tegen, daarbinnen krijg je de Super Rod

VANG FEEBAS:
Nu komt echt het moeilijke gedeelte. Op zoek naar Feebas. Je kunt hem vinden op route 119, dat is dezelfde route met het Weerstation (ten westen van Fortree City). De route loopt helemaal naar het zuiden tot aan het veldje met het hoge gras met al die Bug Catchers erin.

Op route 119 zitten zo'n 400 watervakjes, in slechts één tot zes van die vakjes kun je Feebas vangen. Welke vakjes dat zijn is in elk spel verschillend en veranderen elke keer als je de "Popular Phrase" in Dewford Town verandert.
Het is niet zo dat twee games met dezelfde "Popular Phrase" ook dezelfde Feebasvakjes hebben, elke keer als je de Phrase veranderd worden de vakjes willekeurig veranderd.
Je kunt Feebas het beste vangen met de Old Rod, omdat die het gemakkelijkst te bedienen is en je hebt minder last van andere soorten Pokémon.

Om geen vakje over te slaan kun je het beste het water zo over surfen: Begin helemaal in het onderste rechtervakje van route 119 te vissen. Ga dan helemaal naar links (steeds in alle vakjes vissen natuurlijk).
Ben je helemaal links, ga dan een vakje omhoog en dan weer helemaal naar rechts. Het vakje waarin je vist is het vakje waar je naar kijkt en NIET het vakje waar je op vaart.Schuif dus telkens 1 plaatsje/vakje op. Zo kan je bijna geen vakje missen. Om er zeker van de zijn dat je Feebas niet mist, kun je het beste in elk vakje ongeveer 5 keer vissen, dan weet je bijna zeker dat je 'm niet hebt gemist.

Gelukkig is er ook nog wat positiefs te melden: heb je eindelijk een Feebasvakje gevonden dan is-ie daar ook in overvloed. Ongeveer 60-80%. Zorg ervoor dat je sowieso een vrouwtje vangt, zodat je altijd nog kunt fokken en niet weer dat hele visgebeuren over hoeft te doen.

EVOLUEREN VAN FEEBAS:
Dit is op zich ook nog wel een moeilijk stukje, want hoe evolueer je dat lelijke, kleine visje naar die prachtige, sterke Milotic?

Je moet Feebas Blauwe of Indigo Pokéblocks voeren. Hierdoor zal zijn Beauty omhoog gaan. Z'n Beauty moet minimaal op 170 zitten. Maar een Pokémon kan maar 12 Pokéblocks eten. Dus als je 'm wilt laten evolueren moeten het wel Pokéblocks zijn van goede kwaliteit.

Ik heb Pokéblocks gemaakt met alleen maar Oran Berries in het Contest huisje in Verdanturf en het is mij gelukt Milotic te krijgen!
Deze Berries maken allemaal Blauwe of Indigo Pokéblocks

Level 11:
Chesto Berry - Blauw
Oran Berry - Indigo
Lum Berry - Indigo
Bluk Berry - Indigo
Wepear Berry - Indigo

Level 23:
Wiki Berry - Indigo
Kelpsy Berry - Indigo
Hondew Berry - Indigo
Cornn Berry - Indigo

Level 45:
Pamtre Berry

De eerste groep (Level 11) heeft hele slechte Berries en die zijn niet aan te raden, omdat ze zo'n laag level hebben.
De tweede groep (Level 23) is beter, als je die voert moet je Feebas haast wel evolueren.
Bij de laatste groep (Level 45) hoef je Feebas niet eens 12 Pokéblocks te voeren voordat-ie evolueert.

De tweede groep Berries kun je krijgen in heel Hoenn (goed zoeken dus).
Je kunt de Berries ook krijgen van de Berry Master (route 123). Je krijgt twee willekeurige Berries van hem. Save van te voren. Krijg je de verkeerde Berries, reset dan. Net zolang totdat je de goeie Berries hebt. De Pamtre Berry kun je krijgen van de Berry Master's Wife. Als je de zin "Challenge Contest" invoert krijg je als het goed is een Pamtre Berry (ik heb het zelf nog niet uitgeprobeerd).
Gebruik de Berries niet direct op, maar kweek er eerst nog een paar meer, want eenmaal op = op!

Ga in Lilycove City naar de Contest Hall en ga daar Pokéblocks maken met je Berries.
Een level 23 Pokéblock is hoog genoeg voor Feebas' evolutie.
Voer 'm alle Pokéblocks en als zijn level één omhoog gaat moet Feebas als het goed is evolueren... Jippie!!