[www.nikospokemonsite.nl] R/S Pokéblocks Terug naar de hoofdpagina
Terug naar Ruby/Sapphire IndexRUBY/SAPPHIRE POKÉBLOCKS


Kaart van Hoenn

Nieuw in de spellen Ruby en Sapphire is de mogelijkheid om Pokéblocks te maken van Poroks of Berries. Deze Pokéblocks verbeteren bepaalde eigenschappen van je Pokémon en je kunt ze alleen gebruiken tijdens een Contest.
Om Pokéblocks te maken heb je de Pokéblock Case nodig.Deze krijg je in het Contesthuisje in Slateport City van een klein meisje.

  


De Pokéblock Case die je zojuist gekregen hebt zit in je Bag onder Key Items.Hoe ga je nu te werk?
Je gaat van Poroks/Berries een Pokéblock maken. Daarvoor moet je in een Contesthuisje zijn. Er staat een oude man achter een tafeltje, praat met hem. Kies dan je Poroks/Berries uit die je wilt gebruiken om een Pokéblock te maken.

Nu moet je een spelletje spelen: de rode pijl in het midden draait rond, en telkens als de pijl op jouw pijltje komt (je naam staat ernaast) druk je op de A-knop. (op mijn toetsenbord is dat de Z-toets). Dit bepaalt het level van de te maken Pokéblock.

  


De Poroks/Berries die je hebt gekozen bepalen het soort Pokéblock. Kijk bij RS Fruit voor informatie over de kleuren van de Poroks/Berries en welke je moet gebruiken om eigenschappen van je Pokémon te verbeteren.

Nu je het spel gedaan hebt zit er dus een Pokéblock in je Pokéblock Case! Open je Bag, ga naar Key Items, klik de Pokéblock Case aan en kies Use. Selecteer een Pokéblock en kies daarna de Pokémon aan wie je de Pokéblock wilt geven.

  


Je Pokémon eet de Pokéblock dan gelijk op!